Saturday, February 21, 2009

6. გამოცხობა დაგემოვნება/ კალკულაცია

პროექტის განხორციელებისას, ჯგუფებს სხვადასხვა დავალებები მოგვეცა. ინტერვიუების აღება, კაფე-ბარებისა და საცხობების გამოკითხვა და ა.შ.
ჩვენს ჯგუფს (სხვა დავალებებთან ერთად) ყველეზე სახალისო და საინტერესო დავალება ქონდა. ხაჭაპურის გამოცხობა და დაგემოვნება. საქმეს მაშინვე შეუდექით, ჯგუფის ერთ-ერთი წევრის ოჯახს ვესტუმრეთ, საჭირო მასალები მოვიმარაგეთ და დავალების შესრულება დავიწყეთ.
ხაჭაპური დამოუკიდებლად აქამდე არასდროს არ გამოგვესხო, ამიტომ ცხობის პროცეში აქტიურად და დიდი ინტერესით ჩავერთეთ. საქმე ძალიან ადვილი და სახალისო იყო. ცხობის თითოეული ეტაპი ფოტოზე
აღვბეჭდეთ. მალე ჩვენი გამომცხვარი ხაჭაპურიც დავაგემოვნეთ. დამერწმუნეთ უგემრიელესი იყო.
ქვემოთ მოყვანილი რეცეპტიც ჩვენი მოპოვებულია



ფქვილი -2კგ
ყველი -1კგ
კვერცხი -2ც
ზეთი -1 ს/კ
დროჟი -1ს/კ
მარილი -1ს/კ


თასში ჩავყაროთ ფქვილი, დროჟი, მარილი და ჩავასხათ ზეთი. დავასხათ წყალი და მოვზილოთ ცომი.
ცომს ამოსვლის შემდეგ, დაფჩხვნილი ყველი ჩაურთოთ და გავაბრტყელოთ, შემდეგ ცომს კვერცხის
გული გადავუსვათ თავზე და ღუმელში შევდოთ.



























დაგემოვნების შემდეგ ვიანგარიშეთ რა მასალები რა რაოდენობით დაიხარჯა და რა ფასი დაჯდა ჩვენი რეცეპტით გამომცხვარი ერთი ხაჭაპური. ანუ გავაკეთეთ ხაჭაპურის კალკულაცია

No comments:

Post a Comment